PRIVACYVERKLARING

Meta Juridica neemt de privacy van persoonsgegevens zeer serieus en gaat zorgvuldig om met persoonlijke gegevens van cliënten, betrokkenen en bezoekers van de website www.meta-juridica.com.

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons privacy- en cookie-beleid. Uw gegevens zullen nóóit aan derden worden verkocht en/of verstrekt.

META JURIDICA JURISTEN DEN HAAG – september 2018

BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS

Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG) en de Telecommunicatiewet.

OVER MIJ

De website www.meta-juridica wordt beheerd door onze eigen medewerkers (en vrijwilligers).

Meta Juridica Juristen
Postbus 185
2501 CD Den Haag
WELKE GEGEVENS VERZAMELEN WE?

Wanneer u het contactformulier invult, of een donatie doet, wordt u gevraagd om gegevens in te vullen. We verwerken in dat geval alleen de gegevens die u zelf aan ons verstrekt. Dit kunnen de volgende gegevens zijn:

  • Voor- en achternaam
  • Bedrijfsnaam
  • Straat en huisnummer
  • Postcode en woonplaats
  • E-mailadres
  • Website
  • Telefoonnummer
  • Skypeadres
  • IP-adres
  • BTW nummer

MET WELK DOEL GEBRUIKEN WIJ DE PERSOONSGEGEVENS?

De gegevens worden verzameld en opgeslagen voor de volgende doeleinden:

  • Uw voornaam en e-mailadres gebruiken we voor het verzenden van informatie, delen van kennis en eventuele nieuwsbrieven.
  • Uw voor- en achternaam, e-mailadres en telefoonnummer en/of skypeadres die u invult bij een formulier voor meer informatie, wordt gebruikt om u informatie en/of een offerte te kunnen sturen. Dit formulier komt in onze mailbox en wordt daar maximaal 2 jaar bijgehouden. Tot het moment dat u een klant bij ons wordt, zetten we deze gegevens niet in onze database.
  • Wanneer u het contactformulier invult, hebben wij uw voor- en achternaam, e-mailadres en telefoonnummer en/of skypeadres nodig om u van een reactie te kunnen voorzien.
  • Uw voor- en achternaam, adres en emailadres gebruiken wij voor het maken en sturen van facturen indien van toepassing.

Wanneer u in de toekomst geen e-mail van ons wilt ontvangen, kunt u zich te allen tijde uitschrijven door contact met ons op te nemen. Uw e-mailadres wordt dan meteen uit het bestand verwijderd en zal niet worden bewaard.

MET WIE DELEN WIJ UW PERSOONSGEGEVENS?

Uw persoonsgegevens worden opgeslagen in ons e-mailsysteem.

Er kunnen nog enkele mensen zijn die toegang hebben tot uw gegevens waaronder de vrijwilligers, accountant, teamleden en (virtueel) assistenten. Met deze mensen hebben wij een verwerkersovereenkomst afgesloten zodat duidelijk is hoe zij uw gegevens beschermen.

BEVEILIGING PERSOONSGEGEVENS

Wij hebben passende technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen, waaronder versleuteling middels een SSL-certificaat zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die wij verwerken.

COOKIES

Voor een zo goed mogelijke werking van deze website en om de inhoud van advertenties af te stemmen op jouw voorkeuren worden cookies gebruikt.

Een cookie is een klein bestandje dat door mijn website wordt meegestuurd en door jouw browser op het apparaat waar je onze website mee bezoekt, wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan naar mijn website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van ConsuWijzer.

Google analytics

Ook door het statistiekenpakket, Google Analytics, worden cookies geplaatst. Wij willen graag weten hoe onze bezoekers de website gebruiken en hoeveel mensen maandelijks deze website bezoeken, zodat we het gebruik van de website kunnen optimaliseren. We willen natuurlijk niet dat u ongewenst gevolgd wordt, echter we willen u zo goed mogelijk van dienst zijn en daarvoor hebben wij goede statistieken nodig.

Bij Google Analytics wordt de informatie zo goed mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet gebruikt. Wij kunnen u daarom niet persoonlijk herleiden. Meer informatie over het beleid van Google Analytics vindt u hier

Uitschakelen en verwijderen

Wilt u de cookies uitschakelen of verwijderen? Dit kunt u doen via de browserinstellingen. Gebruik eventueel de help-functie van je browser om te achterhalen hoe je dit kunt doen.

Dingen die u altijd kunt doen:

  • Schakel ‘cookies van derden’ automatisch uit in de browser.  De moderne browsers (Chrome en Firefox) bieden hiervoor veel opties.
  • Geef in je browserinstellingen aan dat u niet ‘getrackt’ wilt worden
  • U kunt de geplaatste cookies altijd weer verwijderen uit de browser en eventueel kunt ze ook blokkeren per domein.

Via de website Your Online Choices kunt u meer uitleg vinden hoe u cookies kunt uitschakelen.
Heeft u verder nog vragen over onze cookies? Neem dan gerust contact met ons op.

Op onze website kunt u link(s) naar externe website(s) aantreffen. Door op een link te klikken gaat u naar een website buiten META-JURIDICA.COM. Het kan zijn dat deze externe website(s) gebruik maakt/maken van cookies. Graag verwijzen wij hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website(s).

BEWAARTERMIJN

Wij bewaren uw gegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor ze zijn ontvangen.

Wanneer u zich uitschrijft voor mails, zullen uw persoonsgegevens uiterlijk aan het eind van de desbetreffende maand uit het systeem worden verwijderd.

Wanneer u klant bent, worden de facturen met uw gegevens behandeld met een bewaartermijn volgens de wettelijke verplichtingen.

De gegevens in mijn boekhoud- en CRM-systeem bewaren wij tenminste 7 jaar, onder andere om aan alle wettelijke verplichtingen te voldoen. Deze gegevens worden binnen 1 jaar na het verlopen van deze verplichting door ons verwijderd.

De bovenstaande termijn geldt, tenzij er voor ons verdere wettelijke verplichtingen bestaan de gegevens langer te bewaren en/of beschikbaar te houden.

RECHTEN

U hebt altijd het recht uw toestemming voor het verwerken van uw gegevens in te trekken, waarna wij uw gegevens niet meer zullen verwerken. Het intrekken van deze toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van onze gegevensverwerking op basis van uw toestemming, die plaatsvond vóór deze intrekking.

U hebt ook recht op inzage in uw persoonsgegevens en het recht om uw persoonsgegevens te rectificeren.  Als u wilt weten welke persoonsgegevens wij van u verwerken, dan kunt u een schriftelijk inzageverzoek doen.

Mochten uw gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn, dan kunt u ons schriftelijk verzoeken om uw gegevens te wijzigen of aan te vullen.

Daarnaast heeft u een recht op het wissen van uw persoonsgegevens, een recht op het beperken van de verwerking en een recht om tegen de verwerking bezwaar te maken. Bovendien heeft u recht op het overdragen van, of het overdraagbaar maken van uw gegevens. Ook hiervoor kunt u een schriftelijk verzoek doen.

Wij zullen uw verzoek binnen 4 weken in behandeling nemen. Onder schriftelijk wordt ook verstaan een e-mail. U kunt uw verzoek aan ons e-mailen via info@meta-juridica.com.

WIJZIGINGEN

Wij behouden ons het recht voor wijzigingen in deze privacyverklaring aan te brengen. De wijzigingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerkingtreding.